Grčka salata od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Šampinjoni:
200 grama
Suho bijelo vino:
5 kašika
Voda:
5 kašika
Maslinovo ulje:
5 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Lovorov list:
1 list
Luk:
1 kašika
Timijan:
2 kašičice
Korijander:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U loncu pomiješajte vino, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, lovorov list, luk, timijan, korijander, sol i biber.
Kuhajte 5 minuta a zatim dodajte gljive i kuhajte još 5 minuta.
Ostavite da ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.