Grčka salata sa feta sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Tjestenina:
200 grama
Celer:
100 grama
Crne masline:
80 grama
Feta sir:
100 grama
Parmezan:
100 grama
Paradajz:
1 komad
Majoneza:
1/2 šolje
Italijanski dressing za salatu:
1/2 šolje
Origano:
2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Skuhati tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži, pa je ocijediti.
U većoj zdjeli sjediniti tjesteninu, celer, masline, feta sir, parmezan i paradajz.
U manjoj posudi napraviti umak: pomiješati majonezu, dressing, origano i biber.
Umiješati napravljeni umak u zdjelu sa tjesteninom i ostalim sastojcima, pa poslužiti salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.