Grčka salata sa makaronima
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
100 mililitara
Ocat:
100 mililitara
Bijeli luk u prahu:
3/2 kasicica
Bosiljak:
3/2 kasicica
Origano:
3/2 kasicica
Biber:
3/4 kašičice
Šećer:
3/4 kašičice
Makaroni:
500 grama
Gljive:
500 grama
Cherry paradajz:
15 komada
Paprika:
2 komada
Feta sir:
80 grama
Mladi luk:
2 glavice
Crne masline:
120 grama
Feferon:
4 komada
Instrukcije
U većoj posudi sjediniti maslinovo ulje, ocat, bijeli luk u prahu, bosiljak, origano, biber i šećer.
Dodati skuhane makarone, gljive, paradajz, mladi luk, paprike, masline i feferone.
Sve sastojke dobro izmiješati, poklopiti posudu i ostaviti da smjesa odstoji najmanje 2 sata.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.