Grilovani ananas

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Grilovani ananas

Sastojci

Ananas:
8 kriški
Med:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od limete:
1 kašika
Mljeveni cimet:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte med, maslinovo ulje, sok od limete i cimet te dobro izmiješajte. Ostavite sa strane.

  2. Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri.

  3. Kada se zagrije, lagano poprskajte rešetke maslinovim uljem u spreju.

  4. Lagano premažite ananas marinadom.

  5. Pecite, okrećući jednom i premazujući jedan ili dva puta preostalom marinadom, dok ne postane mekan i zlatno smeđi, oko 3-4 minute sa svake strane.

  6. Poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.