Grilovani ananas
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Ananas:
8 kriški
Med:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od limete:
1 kašika
Mljeveni cimet:
1 kašičica
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte med, maslinovo ulje, sok od limete i cimet te dobro izmiješajte. Ostavite sa strane.
Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri.
Kada se zagrije, lagano poprskajte rešetke maslinovim uljem u spreju.
Lagano premažite ananas marinadom.
Pecite, okrećući jednom i premazujući jedan ili dva puta preostalom marinadom, dok ne postane mekan i zlatno smeđi, oko 3-4 minute sa svake strane.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.