Grilovani paradajz

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Grilovani paradajz

Sastojci

Paradajz:
8 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku.

  2. Prelijte maslinovo ulje preko unutrašnjih strana paradajza. Posipajte bijelim lukom, začinite sa soli i crnim biberom.

  3. Pecite paradajz sa unutrašnjim stranama okrenutim prema gore na zagrijanom roštilju dok ne počnu šištati i pokazuju crne rešetkaste tragove, otprilike 4 minute. Okrenite paradajz i nastavite ga grilovati dok bijeli luk ne postane zlatno smeđi, još otprilike 3 minute. Nakon što bude gotovo možete poslužiti kao prilog nekom glavnom jelu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.