Grilovani paradajz
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku.
Prelijte maslinovo ulje preko unutrašnjih strana paradajza. Posipajte bijelim lukom, začinite sa soli i crnim biberom.
Pecite paradajz sa unutrašnjim stranama okrenutim prema gore na zagrijanom roštilju dok ne počnu šištati i pokazuju crne rešetkaste tragove, otprilike 4 minute. Okrenite paradajz i nastavite ga grilovati dok bijeli luk ne postane zlatno smeđi, još otprilike 3 minute. Nakon što bude gotovo možete poslužiti kao prilog nekom glavnom jelu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.