Grilovani patlidžan s feta sirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijati roštilj na visoku temperaturu.
Skraćujte krajeve patlidžana i narežite ga poprečno na 12 kriški. Posolite samo gornje strane kriški.
U maloj zdjeli umutite vinski ocat, maslinovo ulje, suhi origano, usitnjeni češnjak i so.
Položite kriške patlidžana na roštilj sa posoljenom stranom okrenutom prema gore. Pecite 5 minuta, a zatim okrenite.
Premažite ili prelijte smjesu od češnjaka i začina po gornjim stranama, ravnomjerno pospite feta sirom, zatim nastavite peći dok se sir ne otopi i patlidžan postane mekan, otprilike još 5 minuta.
Prebacite pečeni patlidžan na tanjir i poslužite vruće ili toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.