Grilovani patlidžan s feta sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Grilovani patlidžan s feta sirom

Sastojci

Patlidžan:
1 komad
Vinski ocat:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Mljeveni origano:
2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
2 kašičice
Feta sir:
60 grama
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijati roštilj na visoku temperaturu.

  2. Skraćujte krajeve patlidžana i narežite ga poprečno na 12 kriški. Posolite samo gornje strane kriški.

  3. U maloj zdjeli umutite vinski ocat, maslinovo ulje, suhi origano, usitnjeni češnjak i so.

  4. Položite kriške patlidžana na roštilj sa posoljenom stranom okrenutom prema gore. Pecite 5 minuta, a zatim okrenite.

  5. Premažite ili prelijte smjesu od češnjaka i začina po gornjim stranama, ravnomjerno pospite feta sirom, zatim nastavite peći dok se sir ne otopi i patlidžan postane mekan, otprilike još 5 minuta.

  6. Prebacite pečeni patlidžan na tanjir i poslužite vruće ili toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.