Grilovani tuna odresci s paprikom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Grilovani tuna odresci s paprikom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od limete:
1 kašičica
Paprika:
1 komad
Bijeli luk:
3 češnja
Tunjevina:
450 grama

Instrukcije

  1. Umutite maslinovo ulje, sok od limete, sitno sjeckanu papriku, bijeli luk, so i biber zajedno u plitkoj posudi za pečenje. Stavite tuna odreske u posudu, okrećući ih da se potpuno prekriju marinadom, prekrijte posudu plastičnom folijom i stavite u frižider na 20 minuta.

  2. Zagrijte roštilj na jaku temperaturu i lagano premažite rešetku uljem.

  3. Pecite odreske na zagrijanom roštilju dok ne postanu čvrsti i vrući u sredini, otprilike 5 do 7 minuta sa svake strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.