Gulaš
Sastojci
Instrukcije
Začinite govedinu sa soli i biberom. Zagrijte ulje, u većoj tavi za kuhanje, na većoj temperaturi.
Dodajte 1/3 govedine. Kuhajte, uz povrmeno miješanje, 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Prebacite u tanjir.
Ponovite isto sa ostatkom govedine.
Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, papriku i kuhajte uz povremeno miješanje 3-4 minute ili dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte bijeli luk i sjeme kumina pa kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
Skinite sa toplote, dodajte papriku i miješajte 1 minutu. Zagrijte tavu na većoj temperaturi, dodajte krompir i miješajte.
Dodajte govedinu, vino, goveđu osnovu i paradajz. Smanjite temperaturu i kuhajte 2 sata ili dok govedina ne bude mekana. Začinite sa soli i biberom.
Razdijelite u posude za posluživanje, dodajte vrhnje i peršun po vrhu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.