Gulaš od govedine i povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 140 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Govedina:
400 grama
Origano:
1 kašika
Bosiljak:
1 kašika
Krompir:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Mrkve:
4 komada
Paradajz:
400 grama
Pileća supa:
400 mililitara
Goveđa supa:
400 mililitara
Voda:
Po želji
Sol:
Po želji
Miješano povrće:
300 grama
Instrukcije
U posudi za kuhanje, na zagrijanom ulju, propržiti bijeli i crveni luk.
Dodati meso i dinstati dok ne dobije smeđu boju.
Umiješati bosiljak, origano, krompir i mrkvu.
Dodati paradajz, pileću supu, goveđu supu i vodu, uz dodavanje začina, soli i bibera.
Na laganoj temperaturi kuhati 90-120 minuta.
Umiješati smrznuto povrće, pa gulaš dodatno kuhati još 10-ak minuta.
Skuhano jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.