Gulaš s govedinom i pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Govedina:
450 grama
Crveni luk:
200 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Aleva paprika:
1 kašika
Ocat:
1 kašika
Paradajz sos:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Pavlaka:
5/2 kasika
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U loncu zagrijte ulje pa dodajte luk i propžite ga.
Umiješajte meso s malo vode i ostavite da pirja.
Začinite sa soli, biberom, alevom paprikom i dodajte paradajz sos.
Prelijte vrućom vodom, tako da voda prekrije meso.
Pomiješajte brašno s pavlakom a zatim pred kraj kuhanja dobivenu smjesu dodajte u gulaš.
Ostavite još malo da pirja, pa skinite.
Pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.