Gulaš s govedinom i pavlakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 5 minuta
Gulaš s govedinom i pavlakom

Sastojci

Govedina:
450 grama
Crveni luk:
200 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Aleva paprika:
1 kašika
Ocat:
1 kašika
Paradajz sos:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Pavlaka:
5/2 kasika
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte ulje pa dodajte luk i propžite ga.

  2. Umiješajte meso s malo vode i ostavite da pirja.

  3. Začinite sa soli, biberom, alevom paprikom i dodajte paradajz sos.

  4. Prelijte vrućom vodom, tako da voda prekrije meso.

  5. Pomiješajte brašno s pavlakom a zatim pred kraj kuhanja dobivenu smjesu dodajte u gulaš.

  6. Ostavite još malo da pirja, pa skinite.

  7. Pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.