Gulaš s lignjama i krompirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Lignje:
400 grama
Krompir:
4 komada
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
3 češnja
Mrkve:
2 komada
Paradajz sos:
3 kašike
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji
Instrukcije
Lignje očititi i isjeći na kolutove, kao i mrkvu.
Bijeli i crveni luk sitno izrezati, a krompir isjeći na kockice.
Na vrelom ulju propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati mrkvu i lignje, pa sve dinstati uz povremeno dodavanje vode.
U ovu mješavinu staviti i krompir, pa sve zajedno kuhati.
Kada povrće omekša, dodati paradajz sos, mješavinu začina i sol po želji.
Smjesu kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.