Gulaš s lignjama i krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Gulaš s lignjama i krompirom

Sastojci

Lignje:
400 grama
Krompir:
4 komada
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
3 češnja
Mrkve:
2 komada
Paradajz sos:
3 kašike
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji

Instrukcije

  1. Lignje očititi i isjeći na kolutove, kao i mrkvu.

  2. Bijeli i crveni luk sitno izrezati, a krompir isjeći na kockice.

  3. Na vrelom ulju propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati mrkvu i lignje, pa sve dinstati uz povremeno dodavanje vode.

  4. U ovu mješavinu staviti i krompir, pa sve zajedno kuhati.

  5. Kada povrće omekša, dodati paradajz sos, mješavinu začina i sol po želji.

  6. Smjesu kuhati dok se ne dobije željena gustoća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.