Gulaš s mljevenim mesom i povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
1 gram
Paradajz:
600 grama
Paradajz sos:
600 mililitara
Kuhana riža:
2 šolje
Paprika:
2 šolje
Goveđa kocka:
2 komada
Smeđi šećer:
1/4 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Instrukcije
U velikom loncu propržite meso, dok ne dobije smeđu boju.
Kada meso dobije smeđu boju ocijedite višak tekućine.
Dodajte paradajz, paradajz sos, rižu, paprike, goveđe kocke, šećer, sol i biber i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 30-40 minuta, ili dok paprike ne omekšaju.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.