Gulaš sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Junetina:
1 kilogram
Crveni luk:
6 glavica
Feta sir:
130 grama
Maslinovo ulje:
5 kašika
Voda:
740 mililitara
Paradajz sos:
4 kašike
Vinski ocat:
5/2 kasika
Kumin:
3/2 kasicica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi a zatim dodajte meso i upržite.
Dodajte vodu, paradajz sos, ocat, kumin, cimet, sol i biber.
Poklopite lonac i kuhajte 1 sat.
U međuvremenu kuhajte luk u posebnoj posudi oko 1 minutu a zatim ga dodajte u lonac s mesom pa sve zajedno kuhajte.
Kada je meso skuhano i gulaš gotov dodajte sir.
Začinite po vlastitom ukusu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.