Gurabije od lješnjaka
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Brašno:
200 grama
Maslac:
120 grama
Šećer:
70 grama
Šećer u prahu:
100 grama
Mljeveni lješnjaci:
70 grama
Jaja:
1 komad
Vanilija:
1/2 kašičice
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti omekšao maslac, vaniliju i šećer.
Dodati jaje, brašno i prašak za pecivo, pa mijesiti tijesto dok se svi sastojci ne sjedine.
Na kraju umiješati i mljevene orahe, pa tijesto podijeliti na više manjih loptica.
Oblikovati gurabije, pa ih poredati u pleh premazan uljem.
Peći 25 minuta na 200 °C.
Pripremljene gurabije posuti šećerom u prahu, pa poslužiti uz kafu ili čaj.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.