Hladna ljetna salata
Služi: 1 osobuPriprema: 30 minuta
Sastojci
Tikvice:
2 komada
Cherry paradajz:
200 grama
Zelena paprika:
1 komad
Crveni luk:
2 glavice
Cheddar sir:
200 grama
Majoneza:
50 mililitara
Jabučni ocat:
2 kašike
Šećer:
2 kašike
Kopar:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Tikvice prepoloviti uzduž i izrezati na manje dijelove.
Paradajz, papriku, crveni luk i Cheddar sir također izrezati.
U većoj posudi sjediniti tikvice, paradajz, papriku, crveni luk i sir.
U manjoj posudi pomiješati ostale sastojke: majonezu, ocat, šećer, kopar, bijeli luk u prahu, sol i biber.
Ovu mješavinu dodati smjesi od paradajza i tikvica, pa kašikom sve izmiješati.
Salatu poslužiti nakon što odstoji 2 h u frižideru.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.