Hladna supa od šparoga i špinata
Sastojci
Instrukcije
U veću šerpu staviti 4 kašike maslinovog ulja, pa na umjerenoj temperaturi propržiti sitno isjeckan crveni luk.
Dodati uzduž prepolovljene šparoge, posoliti i pobiberiti.
Šparoge kuhati 5-6 minuta, dok ne omekšaju.
Dodati supu pripremljenu sa 2 pileće kocke i kuhati smjesu na pojačanoj temperaturi.
Kada proključa, supu kuhati još 10-ak minuta, pa dodati špinat i kuhati 2-3 minute uz miješanje.
Ostaviti da se smjesa malo ohladi, pa je izmiksati u blenderu.
Nakon toga je procijediti kroz jednu od kuhinjskih cjediljki, pa procijeđenoj smjesi dodati 2 kašike maslinovog ulja, malo soli i bibera.
Napravljenu supu ohladiti u frižideru i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.