Hljeb s limunom i jogurtom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Brašno:
3 šolje
Sol:
1 kašičica
Soda:
1 kašičica
Prašak za pecivo:
1/2 kašičice
Bademi:
1 šolja
Jaja:
3 komada
Šećer:
3 šolje
Jogurt:
200 mililitara
Ekstrakt limuna:
4 kašike
Ulje:
1 šolja
Instrukcije
Pomiješajte brašno, sol, sodu i prašak za pecivo. Umijšajte bademe i ostavite sa strane.
U većoj zdjeli umutite jaja a zatim umiješajte ulje, šećer, ekstrakt limuna i jogurt.
Dodajte smjesu s bademima u zdjelu s jajima. Dobro izmiješajte.
Prespite dobivenu smjesu u posudu za pečenje i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.