Hljeb od banana i kokosa
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Samo rastuće brašno:
375 grama
Kokos:
85 grama
Smeđi šećer:
225 grama
Soda bikarbona:
1/2 kašičice
Banane:
250 grama
Ulje:
125 mililitara
Jogurt:
125 mililitara
Instrukcije
Brašno, kokos, šećer i sodu bikarbonu staviti u veću posudu i izmiješati.
U posebnoj posudi sjediniti zgnječene banane, ulje i jogurt , pa kašikom izmiješati.
Postepeno dodavati u mješavinu brašna i ostalih sastojaka, izjednačiti, preliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 1 h na 180 °C.
Najbolji namazi za ovakvu vrstu hljeba su maslac i med.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.