Hljeb od narandžine kore
Sastojci
Instrukcije
U manju posudu za kuhanje staviti 50 gr šećera, 2 kašike vode i narandžinu koru.
Kuhati 1-2 minute, dok se šećer ne istopi.
Dodati maslac i kuhati 1 minutu, dok se ne istopi.
U posebnoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i 50 gr šećera.
U većoj posudi umutiti zajedno jaja, jogurt i mlijeko.
Dodati prvu smjesu, od narandžine kore,i miješati dok se ne dobije glatka, kremasta masa.
Dodati i smjesu s brašnom, pa miješati još malo.
Preliti napravljenu smjesu u posudu za pečenje premazanu uljem i peći 60 minuta na 170°C.
U manjoj zdjeli izmiješati 50 gr šećera i sok od narandže.
Izvaditi hljeb iz rerne, viljuškom ga probosti na nekoliko mjesta i premazati zašećerenim sokom od narandže.
Hljeb ohladiti, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.