Hljeb s artičokama
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Francuski hljeb:
1 komad
Konzervisane artičoke:
400 grama
Prezla:
1/2 šolje
Parmezan:
1/2 šolje
Majoneza:
1/2 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Mozzarela:
1 šolja
Instrukcije
U posudi pomiješajte artičoke, prezlu, parmezan, majonezu i bijeli luk.
Premažite hljeb s dobivenom smjesom i pospite sa mozzarellom.
Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok se sir ne rastopi.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.