Hljeb s palentom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Hljeb s palentom

Sastojci

Brašno:
1 šolja
Palenta:
1 šolja
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Mlijeko:
1 šolja
Javorov sirup:
1/4 šolje
Maslo:
6 kašika
Jaja:
2 komada

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

  2. Premažite tepsiju za pečenje s dvije kašike rastopljenog masla.

  3. U zdjeli pomiješajte, brašno, palentu, prašak za pecivo i sol.

  4. U drugoj zdjeli umutite mlijeko, sirup, ostatak masla i jaje.

  5. Umiješajte smjesu s mlijekom u smjesu s brašnom.

  6. Napravljeno tijesto prespite u tepsiju za pečenje.

  7. Pecite 25 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.

  8. Poslužite s dodatnim maslom i javorovim sirupom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.