Hljeb s palentom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Brašno:
1 šolja
Palenta:
1 šolja
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Mlijeko:
1 šolja
Javorov sirup:
1/4 šolje
Maslo:
6 kašika
Jaja:
2 komada
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Premažite tepsiju za pečenje s dvije kašike rastopljenog masla.
U zdjeli pomiješajte, brašno, palentu, prašak za pecivo i sol.
U drugoj zdjeli umutite mlijeko, sirup, ostatak masla i jaje.
Umiješajte smjesu s mlijekom u smjesu s brašnom.
Napravljeno tijesto prespite u tepsiju za pečenje.
Pecite 25 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.
Poslužite s dodatnim maslom i javorovim sirupom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.