Hljeb s plodovima brusnice
Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pire od tikve:
1 šolja
Šećer:
1 šolja
Mlijeko:
1/2 šolje
Jaja:
2 komada
Maslo:
1/4 šolje
Brašno:
2 šolje
Prašak za pecivo:
2 kašičice
Cimet:
1 kašika
Soda:
1/2 kašičice
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Plodovi brusnice:
1 šolja
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte pire od tikve, šećer, mlijeko, jaja i maslo.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke a zatim ih prespite u smjesu s tikvom.
Umiješajte muškatne oraščiće i plodove brusnice.
Prespite tijesto u predhodno podmazanu tepsiju.
Pecite 70 minuta na temperaturi od 170 °C.
Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.