Hljeb s sirom i paprikom
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C i pomastite posudu za pečenje.
U zdjeli pomiješajte palentu, brašno, prašak za pecivo, sol, papriku, šećer, nasjeckanu papriku i sir.
U drugoj zdjeli umutite jaja, mlaćanicu i maslo a zatim tu smjesu dodajte u smjesu s palentom.
Lagano umutite dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Prespite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.
Pecite 25 minuta.
Izvadite hljeb iz pećnice, ostavite da se ohladi 15 minuta pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.