Hljeb s tikvom i orasima
Služi: 1 osobuKuhanje: 75 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Brašno:
7/2 solja
Smeđi šećer:
3/2 solja
Šećer:
1 šolja
Soda:
2 kašičice
Sol:
3/2 kasicica
Cimet:
1 kašičica
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Jaja:
4 komada
Ulje:
1 šolja
Voda:
3/4 šolje
Pire od tikve:
2 šolje
Grožđice:
1 šolja
Nasjeckani orasi:
1 šolja
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 190 °C i podmažite posudu za pečenje.
Pomiješajte brašno, smeđi šećer, šećer, sodu, sol, cimet, grožđice i orahe.
Napravite rupu u sredini mješavine i dodajte jaja, ulje, vodu i pire od tikve. Umijesti u tijesto.
Prespite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.
Pecite 75 minuta.
Izvadite iz pećnice, ostavite hljeb da ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.