Hljeb sa bananom i tikvicama
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Jaja:
4 komada
Šećer:
2 šolje
Ulje:
1 šolja
Pire od banana:
1 šolja
Brašno:
3 šolje
Prašak za pecivo:
3/2 kasicica
Cimet:
3/2 kasicica
Sol:
1 kašičica
Tikvice:
3/2 solja
Nasjeckani orasi:
1 šolja
Instrukcije
U većoj zdjeli dobro umutite jaja, šećer, ulje i pire od banana.
Pomiješajte u drugoj zdjeli brašno sa praškom za pecivo, sodom, cimetom i soli.
Prespite smjesu s brašnom u zdjelu s jajima i dobro umutite.
Umiješajte tikvice i orahe.
Prespite dobivenu smjesu u podmazanu posudu za pečenje i pecite 50 minuta na temperaturi od 170 °C.
Ostavite da se ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.