Hljeb sa bananom, jagodama i orasima
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Brašno:
3/2 solja
Cimet:
1 kašičica
Soda:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Muškantni oraščić:
1/4 kašičice
Jaja:
2 komada
Šećer:
1 šolja
Ulje kanole:
1/4 šolje
Jagoda:
3/4 šolje
Pire od banana:
3/4 šolje
Nasjeckani orasi:
1/2 šolje
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, sodu, sol i oraščić.
U drugoj zdjeli umutite jaja, šećer i ulje. Kad dobijete glatku smjesu, umiješajte jagode i pire od banana.
Pomiješajte dvije dobivene smjese, dodajte orahe i prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice, ostavite da ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.