Hljeb sa bijelim lukom i sa tri vrste sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Hljeb sa bijelim lukom i sa tri vrste sira

Sastojci

Maslac:
115 grama
Bijeli luk:
4 češnja
Parmezan:
35 grama
Cheddar sir:
35 grama
Sir ementaler:
35 grama
Zeleni luk:
1 šolja
Francuski hljeb:
1 komad

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 200°C.

  2. U zdjeli, kombinujte sve sastojke osim francuskog hljeba i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

  3. Prerežite po dužini na pola, zatim ravnomjerno rasporedite smjesu s maslacem na obje strane hljeba.

  4. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta, dok se sir ne rastopi i ne počne blago rumeniti.

  5. Izvadite iz rerne, ohladite, zatim narežite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.