Hljeb sa bijelim lukom, sirom i bosiljkom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslo:
1/2 šolje
Parmezan:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sok od limuna:
1 kašika
Bijeli luk:
2 kašičice
Bosiljak:
2 kašičice
Francuski hljeb:
1 komad
Instrukcije
U manjoj posudi pomiješajte maslo, parmezan, ulje, sok od limuna, bijeli luk i bosiljak.
Premažite hljeb s napravljenom smjesom, stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici dok se lagano zapeće.
Izvadite, narežite na kriške i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.