Hrskavi kolačići od zobi i oraha
Sastojci
Instrukcije
Maslac i šećer umutiti mikserom dok se ne dobije fina masa.
Dodati jaje i vanilla ekstrakt, pa miješati dok se ne ujednači smjesa.
U posebnoj posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet.
Ovu mješavinu dodati kremastoj smjesi, pa miješati dok se ne dobije ujednačena masa.
Na kraju umiješati zob i orahe.
Odvajati po jednu kašiku smjese, stavljati na pleh obložen papirom za pečenje i mokrom kašikom tapkajući izravnati svaki kolačić da bude pljosnat.
Peći 15 minuta na 175 °C dok kolačići ne postanu smeđi i hrskavi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.