Indijska curry supa s krompirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi a zatim dodajte prasu, bijeli luk i papriku. Pirjajte 3-5 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte pileću supu i dovedite do ključanja. Nakon što smjesa proključa umiješajte krompir i kuhajte još 20-25 minuta ili dok krompir ne omekša.
Ostavite da ohladi, a zatim prespite sadržaj tave u blender. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Vratite smjesu u tavu i stavite na toplotu, umiješajte curry, bijeli luk u prahu, kurkum, sok od limuna i mentu. Kuhajte 5 minuta.
Nakon 5 minuta skinite supu sa toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.