Italijanska mesna supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđa osnova:
375 mililitara
Pileća osnova:
375 mililitara
Voda:
250 mililitara
Bijeli hljeb:
1 kriška
Mlijeko:
15 mililitara
Govedina:
225 grama
Parmezan:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Dodajte goveđu osnovu, pileću osnovu i vodu u lonac. Dovedite do ključanja.
Dodajte hljeb i mlijeko. Zgnječite smjesu viljuškom kako bi dobili glatko tijesto.
Dodajte preostale sastojke i začinite.
Kuhajte 10 minuta ili dok meso ne omekša.
Skinite i poslužite s parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.