Italijanska salsa
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Morska sol:
1 kašičica
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Limunova kora:
1/2 kašičice
Sok od limuna:
7/2 kasicica
Maslinovo ulje:
3/4 šoljice
Italijanski peršin:
3/4 šoljice
Kapar:
1 kašika
Fileti inćuna:
2 komada
Instrukcije
Prvih 5 sastojaka dodajte u zdjelu. Uz pomoć drvene kašike napravite pire.
Zatim dodajte limunov sok, maslinovo ulje i izmiješajte.
Umiješajte peršin, kapari i mljevene filete inćuna.
Začinite po želji sa soli i biberom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.