Italijanski rižoto s povrćem

Sastojci
Instrukcije
Stavite povrtnu supu u šerpu sa 2 šolje vode, pa prokuhajte.
Nakon što tečnost proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka tečnost nekoliko minuta.
U međuvremenu zagrijte pola od pripremljene količine ulja u tavi, pa dodajte tikvice i paradajz.
Pržite uz povremeno miješanje dok ne dobiju smeđkastu boju.
Prebacite ih u zdjelu.
Zagrijte preostalo ulje u tavi, pa dodajte crveni i bijeli luk.
Kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje dok luk ne postane proziran.
Dodajte rižu, kuhajte 1 minutu, a zatim umiješajte limunov sok.
Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu.
Dodajte jednu kutljaču povrtne supe u rižu.
Kuhajte uz povremeno miješanje drvenom kašikom dok riža ne upije tečnost.
Ponavljajte postupak dok ne iskoristite gotovo svu supu, ostavljajući jednu kutljaču za kuhanje povrća s rižom.
Dodajte mješavinu povrća u rižu sa preostalom supom, pa kuhajte još nekoliko minuta.
Nakon što se riža u potpunosti skuha, skinite smjesu s vatre, pa umiješajte bosiljak, začine po želji i sir, nakon čega možete poslužiti rižoto.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.