Jabuke sa čokoladnim preljevom
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Sastojci
Jabuke:
12 komada
Čokolada:
1 kilogram
Kikiriki:
80 grama
Štapići:
12 komada
Instrukcije
Jabuke operite i u sredinu stavite po jedan drveni štapić.
Čokoladu istopite u šerpi, na pari, iznad ključale vode.
U posebne posude stavite kikiriki, izlomljene štapiće ili bademe.
Jabuke uvaljajte u čokoladu, pa u kikriki ili druge sastojke po želji.
Ostavite 20-ak minuta da odstoje na sobnoj temperaturi dok se čokolada ne stvrdne, pa poslužite kao desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.