Jaja punjena na francuski način
Sastojci
Instrukcije
Jaja skuhati u većoj šerpi.
Kada se ohlade, oljuštiti ih i uzduž prepoloviti.
Izvaditi žumanjke, ½ od 8 žumanjaka odstraniti, a drugu pomiješati sa šunkom, lukom, senfom, majonezom, peršunom, majčinom dušicom, biberom i soli.
Hljeb staviti u procesor za hranu kako bi se formirale mrvice.
U svako prepolovljeno jaje staviti po 1 kašiku smjese od žumanjaka i ostalih sastojaka, pa na površinu posuti mrvice.
Jaja poredati na pleh za pečenje i peći u zagrijanoj rerni oko 2 minute, dok se hljebne mrvice ne zapeku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.