Janjeća rolada

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 40 minuta
Janjeća rolada

Sastojci

Janjeća prsa:
1 komad
Piletina:
200 grama
Zemička:
1 komad
Mlijeko:
150 mililitara
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Očistiti janjeća prsa, odstraniti rebra i masne dijelove, premazati meso mješavinom začina i ostaviti do punjenja.

  2. Zemičku izrezati, potopiti u mlijeko i ocijediti.

  3. U posebnoj posudi, na vrelom ulju propržiti sitno isječeni luk, zatim dodati mljevenu piletinu, biber, sol, mješavinu začina i izdinstati meso.

  4. Na kraju dodati jaje, isjeckani peršun i iscijeđenu zemičku, pa sve izmiješati.

  5. Pripremljena janjeća prsa premazati napravljenim filom, urolati, učvrstiti roladu koncem i peći 80 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.