Janjeća rolada
Sastojci
Instrukcije
Očistiti janjeća prsa, odstraniti rebra i masne dijelove, premazati meso mješavinom začina i ostaviti do punjenja.
Zemičku izrezati, potopiti u mlijeko i ocijediti.
U posebnoj posudi, na vrelom ulju propržiti sitno isječeni luk, zatim dodati mljevenu piletinu, biber, sol, mješavinu začina i izdinstati meso.
Na kraju dodati jaje, isjeckani peršun i iscijeđenu zemičku, pa sve izmiješati.
Pripremljena janjeća prsa premazati napravljenim filom, urolati, učvrstiti roladu koncem i peći 80 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.