Janjeći herbat s zelenim mahunama
Sastojci
Instrukcije
Ostavite meso da odstoji 24 sata u mlaćanici.
Nakon toga meso operite i odstranite kožicu i višak masnoće.
Umiješajte ga u sol, biber i majčinu dušicu.
Stavite sve u glinenu posudu za pečenje.
Poklopite i stavite u pećnicu.
Kada je meso gotovo, odvojite ga od kosti i stavite na tanjire za posluživanje zajedno s mahunama.
Pomiješajte malo brašna s hladnom vodom i jednom kašikom mlijeka pa to dodajte u saft od mesa i mahuna.
Promiješajte, posolite i poslužite uz mahune i meso.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.