Janjeći kotleti s krompirom i ružmarinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Janjeći kotleti:
4 komada
Krompir:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Ružmarin:
1 komad
Senf:
2 kašike
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 220 °C.
Zagrijte 1/2 ulja u posudi za pečenje i pecite kotlete dok ne dobiju smeđu boju, s obje strane. Izvadite kotlete i ostavite sa strane.
Dodajte krompir, luk, preostalo ulje i 1/2 ružmarina u posudu za pečenje.
Poredajte kotlete po vrhu, premažite ih sa senfom i pospite s ostatkom ružmarina.
Pecite 20 minuta ili dok krompir ne omekša a kotleti ne budu pečeni.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.