Janjeći kotleti s umakom od jabuka
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Jagnječi kotleti:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
4 kašike
Maslo:
2 kašičice
Hren:
Po želji
Sol:
Po želji
Jabuke:
500 grama
Voda:
6 kašika
Šećer:
3/2 kasika
Sok od limuna:
2 kašike
Maslo:
40 grama
Muškantni oraščić:
Po želji
Instrukcije
Pomiješajte hren, luk i ulje pa s tim premažite kotlete.
Ostavite da odstoji 1 sat.
Zagrijte maslo u tavi pa pecite kotlete, rovnomjerno, 5 minuta sa svake strane.
Zagrijte vodu u tavi i stavite jabuke da pirjaju.
Dodajte šećer i limunov sok.
Umiješajte 40 g masla pa zagrijte nakratko.
Začinite s orasima i poslužite uz janjeće kotlete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.