Jednostavan recept za čokoladne bombone
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Čokolada za kuhanje:
250 grama
Tučeno vrhnje:
250 grama
Liker od narandže.:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Kakao:
100 grama
Instrukcije
Vrhnje, liker i sol stavite u jednu posudu i ostavite na umjerenu tempertauru da krčka.
Dodajte izdrobljenu čokoladu i zadržite 2 minute sa ostalim sastojcima na vatri, a zatim umutite u glatku smjesu.
Prelijte čokoladnu smjesu u kvadratnu posudu od 20 cm i zadržite u frižideru 30-ak minuta, dok se ne ohladi.
Kašikom izdubite čokoladne loptice, pa ih uvaljajte u kakao.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.