Jednostavna italijanska piletina s tjesteninom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1/2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Pileći fileti:
2 komada
Gljive:
10 komada
Konzervisani paradajz:
600 grama
Italijanski začini:
2 kašičice
Worcestershire umak:
2 kašičice
Biber:
Po želji
Tjestenina:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
Zagrijte ulje u tavi i propržite luk, oko 5 minuta.
U podmazanu posudu za pečenje stavite filete, luk, gljive, paradajz, italijanske začine, worcestershire umak i biber. Dobro izmiješajte i pecite 40 minuta ili dok piletina ne bude pečena.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.
Pomiješajte pečenu piletinu sa kuhanom tjesteninom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.