Jednostavna pileća supa sa rezancima

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Jednostavna pileća supa sa rezancima

Sastojci

Piletina:
2 šolje
Pileća supa:
1 litar
Ulje:
1 kašika
Mrkve:
3/2 solja
Celer:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Rezanci:
2 šolje
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte ulje.

  2. Umiješajte luk, mrkvu, piletinu i celer pa pirjajte 5 minuta na visokoj temperaturi, uz konstantno miješanje.

  3. Dodajte pileću supu, dovedite do ključanja i kuhajte 10 minuta.

  4. Dodajte rezance i kuhajte još 10 minuta.

  5. Začinite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.