Jednostavna pileća supa sa rezancima
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Piletina:
2 šolje
Pileća supa:
1 litar
Ulje:
1 kašika
Mrkve:
3/2 solja
Celer:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Rezanci:
2 šolje
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte ulje.
Umiješajte luk, mrkvu, piletinu i celer pa pirjajte 5 minuta na visokoj temperaturi, uz konstantno miješanje.
Dodajte pileću supu, dovedite do ključanja i kuhajte 10 minuta.
Dodajte rezance i kuhajte još 10 minuta.
Začinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.