Jednostavna torta od čokolade
Sastojci
Instrukcije
Obložite pregament papirom okrugli pleh za pečenje (20cm).
U jednoj posudi pomiješajte kakao, brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi mikserom umutite maslac i šećer, pa dodajite jedno po jedno jaje i vaniliju.
Smanjite brzinu miksera, pa naizmjenično dodajite mješavinu kakaa i brašna i kiselo vrhnje.
Kada dobijete ujednačenu smjesu, stavite ju u pripremljeni pleh .
Pecite u rerni na 200 °C 30-35 minuta.
Kada se ispeče, ostavite koru da se potpuno ohladi.
U međuvremenu stavite čokoladu u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom, pa miješajte drvenom kašikom dok se ne istopi potpuno.
Premažite cijelu tortu čokoladnom glazurom, pa po želji ukrasite tortu dodatnim komadićima čokolade.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.