Jednostavna torta sa čokoladom
Sastojci
Instrukcije
U jednoj posudi pomiješajte kakao sa toplom vodom.
U posebnoj posudi kombinujte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, pa dodajte smjesu kakao i vode, ulje i vaniliju.
Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, pa umiješajte i ocat.
Prelijte smjesu u okrugli kalup za pečenje dimenzija 20 cm.
Pecite 30-35 minuta na 200 °C.
Nakon što se ispeče, potpuno ohladite koru.
U posudi iznad šerpe sa ključalom vodom istopite čokoladu.
Umutite šećer i vodu u glatku smjesu, pa dodajte istopljenu čokoladu, koju ste blago ohladili.
Kada dobijete glatku masu, premažite ju preko kore koju ste prethodno ispekli.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.