Jednostavne i lagane pileće ćufte
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena piletina:
500 grama
Jaja:
1 komad
Prezla:
1 šolja
Parmezan:
1 šolja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Crveni luk u prahu:
1 kašičica
Biber:
Po želji
Začini:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte rernu na 200°C. Obložite pleh folijom i malo ga poprskajte uljem za kuhanje.
Pomiješajte sve sastojke zajedno u posudu.
Oblikujte smjesu u otprilike 30 malih loptica. Stavite ih na pleh za pečenje.
Pecite 25-30 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.