Jednostavne lazanje od špinata i sira
Sastojci
Instrukcije
U veću šerpu, na zagrijano ulje stavite isjeckani crveni i bijeli luk, špinat, origano i bosiljak.
Dodajte sos za špagete i vodu, pa ostavite da krčka 20 minuta.
U većoj posudi izmiksajte kozji i mozzarella sir, parmezan, peršun, malo soli, bibera i jaje.
Stavite manju količinu sosa na dno posude za pečenje.
Poredajte 4 lazanja lista preko sosa, pa premažite dodatnom količinom sosa.
Dodajte još 4 lazanja lista i premažite ½ sosa i ½ mješavine od sira.
Ponovite isti postupak do isteka materijala, pazeći da na površini bude sos.
Prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 175 °C 55 minuta.
Skinite foliju, pa pecite dodatnih 15 minuta.
Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.