Jednostavni kelj sa bijelim lukom
Sastojci
Instrukcije
Pripremite sve sastojke.
Potopite listove kelja u veliku zdjelu vode dok se prljavština i pijesak počnu taložiti na dnu, otprilike 2 minute. Izvadite kelj iz zdjele bez da brišete listove. Sjeckajte listove kelja na komade veličine 2,5 centimetra.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dinstajte i miješajte sjeckani bijeli luk dok ne zamiriše, otprilike 1 minutu. Dodajte kelj u tavu i stavite poklopac preko vrha.
Kuhajte, povremeno miješajući, dok kelj ne postane svijetlo zelene boje i lagano nježan, 5 do 7 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.