Jednostavni riblji kolačići
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riblji fileti:
500 grama
Prezla:
500 grama
Mladi luk:
3 glavice
Kopar:
1 kašičica
Jaja:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli biber:
Po želji
Instrukcije
Izmiksajte u glatku smjesu ribu, prezlu, luk, kopar, sol, biber i jaje.
Od te smjese napravite 8 kolačića.
Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih prekrijte i ostavite u frižider.
Nakon što malo odstoje u frižideru ispržite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.