Jednostavni i ukusni špinat
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Špinat:
300 grama
Pileća supa:
5 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Pinjole:
1 kašika
Instrukcije
Propržite crveni luk u većoj tavi dok ne omekša, dodajte bijeli luk i pecite još 1 minutu uz povremeno miješanje.
Umiješajte špinat, supu, sol, biber pa pirjajte 4-5 minuta uz konstantno miješanje ili dok špinat ne bude dovoljno kuhan.
Pospite sa pinjolama, skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.