Jednostavno ukiseljeni krastavci
Služi: 1 osobuKuhanje: 6 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krastavci:
6 šolja
Luk:
2 šolje
Ocat:
3/2 solja
Šećer:
3/4 šolje
Sol:
3/4 kašičice
Sjemenke celera:
1/2 kašičice
Kurkum:
1/2 kašičice
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Mljeveni biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
4 češnja
Instrukcije
U teglu dodajte 3 šolje krastavaca i 1 šolju luka. Ponovite isto sa preostalim krastavcima i lukom.
U tavu dodajte ocat, šećer, sol, celer, kurkum, papriku, biber i bijeli luk. Dovedite do ključanja i kuhajte 1 minutu.
Prelijte krastavce s dobivenom smjesom, poklopite i ostavite 4 dana da krastavci odstoje u frižideru prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.